6 grunde til du mindst én gang skal besøge Venedig

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
6 grunde til du skal besøge venedig

Venedig er en gammel by bygget på en lagune, en samling kupler og spirer, der stiger ud af Adriaterhavet som et drømmelandskab. Det er også en by fuld af liv med den fantastiske kunst, arkitektur, barer, cafeer og restauranter, hvor lokalbefolkningen og rejsende deler god mad og drikke. Her er nogle grunde til, at du ikke må gå glip af denne by.

Vær en tidsrejsende

På sin højde var Venedig en af ​​de rigeste handelsposter i Europa, og de fleste af dets bygninger dateres til denne periode mellem det 13. og 18. århundrede. Byen har nogle utroligt strenge love om historisk bevarelse, hvilket betyder, at kanalerne du ser på, vil vise dig kun om de samme synspunkter, som de viste Casanova og Napoleon. Venedig er intimt i størrelse og proppet fuld af skønhed; Det er virkelig en juvelkasse i en by. Enhver sten i fortovet eller murstenen i muren er sandsynligvis over et halvt århundrede gammelt – så du vil bogstaveligt talt gå ind i historien.

Gå ud af gitteret

Venedigs labyrintiske logik er ikke helt kompatibel med selv den smarteste kortlægningsteknologi. Det efterlader den underholdende rejsende med næsten to muligheder: gå tabt, eller spørge. De skjulte stier og genveje er også nogle af de smukkeste steder i byen. Venedig er en lille by, som alle kender, og folk vil med glæde vise dig rundt på den rigtige måde. Så tag din telefon væk, snør dine gåsko, og gør dig klar til at udforske.

Cafe og bar kultur

I Venedig, som mange steder overalt i Italien, bliver morgenkaffen taget ved stangen i baren med et sødt wienerbrød eller croissant. Senere på dagen, som solen begynder at sætte, løber halvdelen af ​​byen ud til kanalerne og vandfronterne for at dele en drink og en snack. Selv de smalle, snoede gader udenfor barer vil blive fyldt med folk, der drikker fizzy orange Spritzes og har en god samtale.

God mad

Italienerne tager mad meget alvorligt – noget, som du uden tvivl finder ud af, når du bliver elbøjet af værdige bedstemødre på Rialto-markedet. Spise frisk og lokal mad her er ikke bare en foodie’s kofanger klistermærke; det er et dagligt prærogativ. Som havneby med en rig maritim historie er Venedig særligt kendt for sin fisk og skaldyr, der markedsføres frisk af lokale fiskere. Hvis du ved, hvor du skal hen, smager du nogle virkelig spektakulære ting.

Kunstneriske skatte

Venedig er propfuld af utrolige eksempler på kunst og arkitektur. Tag en bådtur ned ad Canal Grande for at se smukke gamle paladser brolagt med marmor og mosaikker. Kig ind i små kirker for at finde malerier af renæssancemestere som Bellini, Carpaccio og Tintoretto. De, der har en smag for mere moderne arbejde, kan besøge Peggy Guggenheim, en utrolig samling af moderne kunst, der er etableret af den særegne amerikanske arvinger, der trodsede sin tids konventioner. Andre vil komme til de internationale messer af kunst, arkitektur og film, der fejrer det bedste inden for området, der arbejder i dag.

Chill med store sind i de sidste århundreder

Så mange kunstnere, digtere og forfattere blev fængslet af Venedig, fra J. M.W. Turner til Marcel Proust, Ernest Hemingway til Ezra Pound. Henry James indstillede flere af hans romaner i den fading prakt af det 19. århundrede Venedig. John Ruskin, den viktorianske kunstkritiker, skrev sit sædvanlige arbejde med arkitektur, The Stones of Venice, efter at have forelsket sig i byen. Italo Calvino’s magiske roman, Invisible Cities, anses af mange for at blive inspireret af dette sted. Oplev selv byen, der fortryllede dem.

Smid en kommentar

Seneste indlæg