Børns livsstil – hvor meget skal børn bevæge sig?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
hvor meget skal børn bevæge sig?

Tænker du over hvordan din barn går og har det? Om dit barn får rørt sig nok og ikke mindst hvad dit barn får at spise? Og hvor meget blander du dig egentlig?

Klare anbefalinger i forhold til fysisk aktivitet

Som de fleste nok ved er fysisk aktivitet sundhedsfremmende og kan være med til at forebygge en lang række sygdomme. Dog ikke type 1 sukkersyge som jeg har – her kan du læse mere om at være forældre til et barn med sukkersyge. Men nok om det. Som sagt, kan fysisk aktivitet være med til at forebygge en masse sygdomme og sundhedsstyrelsen anbefalinger i dag lægger op af hvad de internationale anbefalinger siger om fysisk aktivitet for børn.

Sundhedsstyrelsen sætter ikke en bestemt tid på, men disse stikord kan give et billede af hvor meget og hvordan børn kan bevæge sig:

børns livsstil

Børn under 1 år

  • Lad barnet ligge så meget på maven som muligt
  • Sørg for at dit barn bevæger sig på mange forskellige måder hver dag
  • Sørg for at barnet kan bevæge sig frit mest muligt
  • Gode aktiviteter kunne være: ligge på maven, hoppe på skødet, rejse sig op ved møbler, tumle, babyrytmik og ikke mindst svømning

Du kan her finde forskelligt aktivitetslegetøj til dit barn

Børn fra 1-4 år

  • Børn i denne alder har behov for at bevæge sig så meget som muligt
  • Skab betingelser som gør det muligt for børnene at være aktive
  • Sørg for at barnet af aktiv på forskellige måder hver dag
  • Sørg for at barnet kan bevæge sig frit mest muligt
  • Begræns mængden af skærmtid
  • Gode aktiviteter kunne være: hoppe, kravle, danse, løbe, tumle, tur på legepladsen, ture i naturen, rytmik, badetur, boldlege og meget mere.

Børn fra 5-17 år

 Det anbefales at børn over 5 år er aktive mindst 60 min. Om dagen ved moderat høj aktivitet. Mindst 3 gange om ugen skal der indgå aktivitet i mindst 30 min. Med høj intensitet.

Aktiviteterne kan og må meget gerne deles ud på hele dagen gennem små dagligdagsaktiviteter på under 10 min

Uanset alder, er legetøj et godt værktøj til at aktivere børnene, om det skal være en hoppeko til de små eller en stor trampolin til de større, er legetøj altid med til at aktivere børn. Du kan her finde billigt legetøj.

Hvad er fysisk aktivitet?

Fysisk aktivitet er ikke kun når man løber en tur, tager i fitness eller spiller en fodboldkamp, det gælder alle dagen aktiviteter, hvor bevægelse er en del af det. Det kan derfor være helt ustruktureret aktivitet eller mere bevidst og regelmæssig aktivitet i form af træning eller sport. Det betyder at alle former for aktivitet kan indgå i dit barns fysiske hverdag, så barnet følger sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Det kræver derfor ikke du klæder dit barn på til en lang løbetur eller en fodboldtræning – en cykeltur, en tur i skoven eller leg med kammeraterne kan også gøre det.

Jeg håber du kunne bruge indlægget til noget, hvis du ønsker at læse mere om de 10 livsstiltyper eller hvordan du kan få en positiv livsstil kan du også læse mere om dette.

Smid en kommentar

Seneste indlæg