De 10 livsstilstyper – Hvilken livsstiltype er du?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
De 10 livsstilstyper - Hvilken livsstilstype er du?

De ti livsstilstyper er en ramme, et værktøj til at hjælpe dig med at finde ud af:

Hvilken type livsstil er det ægte udtryk for hvem du er?

Hvad får du mest glæde og tilfredshed med?

Hvad dine kerneværdier er?

At identificere dine primære og sekundære livsstilstyper vil hjælpe dig med at forstå, hvad der gør dig glad og hvordan du kan designe et liv for dig selv, der retter sig mod dine mest betydningsfulde kilder til tilfredshed og mening.

Livsstilstyper

The Provider

Udbyderen får deres tilfredshed med at gøre andre mennesker glade, især deres egen partner og børn. Udbydere er de bedste hjemmeholdige forældre, fordi de får tilfredshed ud af at skabe et godt hjemmemiljø. De kan have et blødt punkt for dyr, børn og mennesker i nød. De kan lide at kaste folk omkring og passe på dem. Når udbydere har job, er de tilbøjelige til at være job, der efterligner den hjemlige forældrerolle, såsom undervisning, catering, sundhed eller social pleje, eller job, der plejer dyr. De har tendens til at ønske jobsikkerhed. Udbydere er ofte gode kokke og har gode DIY færdigheder. Udbydere er fredsmænd. De kan godt lide at opretholde lykkelige, stabile og rolige hjem- og kontormiljøer, og er hurtige til at mægle eventuelle tvister, fordi de er mest lykkelige, når folkene omkring dem er glade og tilfredse.

The Adventurer

Eventyreren får deres tilfredshed med mindeværdige oplevelser, som normalt involverer en kombination af rejse, at være i det store og de naturlige elementer, udforske, lære, opleve nye eller fremmede ting og fysisk aktive sysler.

Eventyrere elsker at opleve noget, som giver dem et adrenalin-rush, en følelse af frihed eller en øget sensorisk stimulering. De er modige og nysgerrige, og ikke bange for at prøve nye ting. De er konkurrencedygtige, men ikke nødvendigvis mod andre, da de måske ser sig selv som deres egen konkurrence, de skal slå deres egne høje standarder og sætte deres egne udfordringer.

Eventyrere er også dagdrømmere. De lever i deres egen imaginære verden af ​​det næste spændende eventyr.

Eventyrerne hader at sidde fast i en rutine. De nyder forandring og tilpasser sig lettere end andre typer.

The Corporate

Samarbejderen vinder deres tilfredshed ved at være en del af en gruppe ligesindede mennesker, der deler fælles mål eller interesser, hvad enten det er deres familie, deres arbejdsplads eller en samfundsgruppe. De skal føle, at de er en del af noget vigtigt og noget større end dem selv.

Samarbejderen vil gerne gøre noget, som de ikke kunne gøre alene. Samarbejderen er ulykkelige, hvis andre ikke trækker deres vægt, eller de bringer disharmoni og konflikt til gruppen. De er mest lykkelige, når der er en god kammeratskab inden for holdet.

Samarbejderen har en tendens til at være nemme til at gå og sætte pris på de forskellige værdier, evner og oplevelser, som hver enkelt person bringer til gruppen, og kan se et sted for mennesker, som andre måske forsøger at udelukke for at være for forskellige.

Virksomheder bygger stærke, langvarige venskaber og har normalt en gruppe af tætte venner frem for en eller to bedste venner. De er den type, der mest sandsynligt organiserer grupperejser, arrangementer eller gruppedage, fordi de ikke kan lide at gøre tingene alene.

Hvilken livsstilstype er du?

The Bohemian

En boheme bærer deres hjerte på ærmet. De er nødt til at fordybe sig fuldt ud i følelser af øjeblikket på en måde, der er indlysende for alle omkring dem. De hader følelsen af at være begrænset af regler, der hæmmer deres opførsel eller af mennesker, der frygter deres manglende hæmning, fordi de fysisk skal kaste sig ind i enhver oplevelse, som er behageligt for dem.

En boheme finder deres tilfredshed med at være fri til at være spontane og at udtrykke sig. Af alle typer er Bohemerne mest sandsynlige til at være nomadiske, så de ikke behøver at “slå sig ned”, som andre kan fortolke som uansvarlighed.

En boheme er nødt til at opleve og dele følelsesmæssige forbindelser med andre, så de foretrækker gruppearbejde, især dem med frihed som musikalske festivaler, camping, road trips eller stranden med en gruppe venner.

En boheme vil være virkelig ulykkelige, hvis de er i et miljø, hvor folk forventes at være i overensstemmelse med meget disciplinerede eller samarbejdende måder at gøre ting på. De har brug for nogle grænser for at forhindre, at deres indre bliver ude af kontrol, men de har stor fornøjelse i livets enkle ting og ved varige og glædelige venskaber.

The Creative

Den kreative er en person, der får deres tilfredshed ud af at forestille sig ting og derefter lave det, de har forestillet sig til en realitet. For eksempel kan det være en kunstner, der får billeder ned på papir eller lærred, en forfatter, der får ord på siden, en koreograf, der skaber en smuk dans eller en arkitekt, der leverer en æstetisk tiltalende kombination af struktur og materialer, der sidder godt i landskabet. De er også idégeneratorer og problemløsere, og deres kreative proces kan ligeledes gælde for mindre håndgribelige ting som konfliktstyring eller omvendt svigtende virksomheder.

Den kreative tager stor tilfredsstillelse med skabelsesprocessen, forestiller sig noget og gennemfører det på en måde, der præcist afspejler det, de så i deres sind. De kan lide udviklingen fra idé til virkelighed og sætter stor pris på de æstetiske kvaliteter af det færdige produkt. Den kreative er deres egne værste kritikere, når den faktiske ikke passer op til de forestillede.

Den kreative foretrækker at arbejde solo. De har tendens til at låse sig væk, i deres eget sind, hvis de ikke er bogstaveligt talt i et roligt rum, og de er mest tilfredse, når de kommer ind i et kreativt flow. Den kreative proces er mere tilfredsstillende end deres reaktion på deres arbejde.

The Socialite

Den sociale er en folkemand, der får deres tilfredshed med samspillet med en bred vifte af mennesker. De bliver spændte på at møde nye mennesker og finde ud af nye og interessante ting om mennesker. Den sociale, mere end enhver anden livsstilstype, ved, hvordan man hurtigt kan komme forbi overfladisk chit-chat for at lære, hvad folk virkelig tænker og føler og tror på. Deres kendskab til mennesker er dybt, indsigtsrigt og meningsfuldt, og at kende folk så godt er det, der giver dem en følelse af tilfredshed.

Den sociale kan være ekstrem, blander sig i store folkemængder som et barn i en slikbutik eller introverts, der investerer i mange dybe venskaber på 1: 1 basis.

Den sociale vil blive røre gale, hvis de sidder fast i et job, der ikke involverer folk i kontakt, eller mere specifikt, hvor de ikke kan have meningsfulde samtaler med mennesker. Den sociale har en tendens til generøst at give deres tid, hvor det er en investering i at lære folk at kende og forstå og skabe forbindelser.

The Activist

Aktivisten er en, der må have en grund til at tro på og kæmpe for. De har brug for at føle, at de gør en forskel i verden, og at de forlader en arv, forlader verden et bedre sted, end de fandt det.

Aktivisten er en person, der har et meget dybt følelsesmæssigt svar på uretfærdighed, ulighed, behov eller forseelse. De tror også stærkt på, at folk kan gøre en forskel ved at binde sammen for at tage kollektive handlinger.

Aktivister forstår ofte ikke, hvorfor andre ikke føler sig så stærk som de gør om deres overbevisning, og de kan blive meget frustrerede, hvis de ikke kan finde en kernegruppe af ligesindede mennesker, der deler deres lidenskab.

Når aktivister arbejder med andre mennesker, der supplerer deres evner for at hjælpe dem med at gøre et stærkt tilfælde, der vinder folk over til deres overbevisning, og kollektivt får ting gjort, kan de have stor indflydelse og være meget inspirerende. Det er vigtigt, at det ikke er omfanget af den praktiske eller materielle forskel, de er i verden, der betyder så meget som tilfredshed med at finde folk, der forstår og svarer på deres lidenskab, enten som kollegaer eller som taknemmelige modtagere. Det er den fælles følelse af præstation, som giver aktivisten mest følelse af opfyldelse og mening.

Find din livsstilstype her

The Academic

Den akademiske har en uudslettelig tørst efter viden og læring. De får deres tilfredshed med sprogbaseret aktivitet (læsning, skrivning og deling af ideer) eller fra abstrakte, matematiske eller videnskabelige begreber og teorier. Akademikere kommunikerer bedst skriftligt, fordi de har brug for at se tingene i ord, tal, ligninger eller symboler på siden for virkelig at absorbere, forstå og udvikle ideer.

Akademikere er ivrige læsere, for det meste af non-fiction på grund af fornøjelsen at lære noget. De er normalt meget følelsesmæssigt investeret i deres typisk store bogsamling. Den akademiske er som regel introvert, der lever livet gennem deres egen fantasi. De kan ikke være behagelige i store sociale sammenkomster, som stereotypisk foretrækker at være hjemme med en god bog.

Når akademikere socialiserer, foretrækker de fora, der fremmer deling af ideer, viden og forståelse, som f.eks. Klasser eller konferencer. Det er yderst tilfredsstillende for en akademiker at kunne skrive, redigere og genskabe deres arbejde, indtil det mest præcist indfanger og kommunikerer deres ideer ud. Processen med udformning af det skriftlige arbejde er normalt det mest tilfredsstillende. Akademikere bliver frustreret over at blive bedt om at komme med ideer eller svar på stedet og vil ligge vågen om natten og perfektionere ordlyden af, hvad de burde have sagt, længe efter muligheden er gået.

The Technician

Teknikeren er den person, der elsker at være travl, arbejde metodisk og har god opmærksomhed på detaljer. De kan lide at få alt i en slags systematisk rækkefølge, uanset om det er fysiske ting eller tal på et regneark. De er meget opgavefokuserede.

Teknikeren kan bruge mange timer ad gangen med fokus på detaljerede tekniske processer, der ville køre mange andre helt død. I modsætning til den kreative, nyder de ikke processen med oprettelse eller design fra bunden. De får dog deres tilfredshed med at skabe orden ud af kaos, især hvor der er et stort antal detaljer, der skal sorteres, eller observere og registrere kompleksitet for at finde underliggende mønstre. De er perfektionister og gode til at følge procedurer. De tager deres tid og får detaljerne rigtige, hvilket kan frustrere andre. Teknikere er frustreret over, at andre skærer hjørner og ikke gør jobbet ordentligt.

Teknikere har tendens til at lave gode regnskabskonsulenter, statistikere eller noget der involverer masser af data, regneark eller formularer. Det er dem, der er gode til at bruge formler i Excel-regneark. Men de kan også lide praktiske opgaver som byggeri, håndværk, fremstilling eller laboratoriearbejde eller organisere arkivering eller deres husholdningsartikler.

Teknikere har en tendens til at være introverts, som nyder deres eget firma, så længe de har noget konstruktivt at fokusere på. De arbejder metodisk og konsekvent og har ikke tendens til at lave fejl.

The Nature-Lover

Naturelskeren er en person, der finder deres tilfredshed med at sætte pris på og føle sig forbundet med den naturlige verdens skønhed. De elsker at være udendørs i den friske luft og nyde naturens vidundere. De sætter pris på naturens æstetiske egenskaber – teksturer, farver, dufte og seværdigheder, og det afspejles ofte i deres tøj, deres hjem og deres kost. De er fascineret af mønstre og indviklede detaljer af planter, dyr, insekter, træer, skyer og sten. De elsker at samle naturlige artefakter som skaller, sten, fossiler, insekter.

Naturelskere føler sig mest hjemme i naturlige, jordiske tøj som uld, ruskind, bomuld og linned. Af alle typer er naturelskerene sandsynligvis beskrevet af de mennesker, der kender dem som en “hippie”, en “tree-hugger” eller for kvinder, en “jordmor”. Naturelskere er som regel dyreelskere, og typen der er mest tilbøjelige til at have kæledyr.

Naturelskere er også mere tilbøjelige end de andre typer til at sætte pris på naturlig, økologisk mad og at være vegetarisk, vegansk eller økologisk. Naturelskere er ofte stærkt principielt om at beskytte hvad der er naturligt og afvise det, der er unaturligt, og forstår ikke altid, hvorfor andre ikke deler deres bekymringer. De er mest tilbøjelige til at leve den ‘alternative’ livsstil, og afviser mange af det moderne samfunds fælder, såsom teknologi, kemikalier, forarbejdede fødevarer og syntetiske materialer.

Smid en kommentar

Seneste indlæg