De 9 bedste byer i verden til mad

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
De 9 bedste byer i verden til mad

De 9 bedste byer i verden til mad

Hvor er den bedste mad i verden? Her har vi gjort vores bedste for at indsnævre søgningen og finde verdens yndlingsbyer til mad. Uanset om de specialiserer sig i traditionelle opskrifter eller eksperimentelle metoder til madlavning, står disse 15 byer ud over resten for deres unikke kreationer og elskede bidrag til den kulinariske verden.

New Orleans, Louisiana, USA

New Orleans ‘særskilte køkken er inspireret af byens mangfoldige arv. Den brede vifte af smagsstoffer, der er unikke for byen, tager notater fra indianere, franske bosættere, afrikanere, sydamerikanske kultur og caribiske, kreolske og Cajun krydderier. Fire særskilte retter er Po-Boy, en ”overstuffed” sandwich af stegte rejer, østers, havkat, krabbe eller roastbiff smurt ind i sovs og serveret på fransk brød; gumbo, en gryderet af vestafrikanske grøntsager som ”okra alla tjente” over ris; jambalaya, en krydret Cajun eller en blanding af fisk og skaldyr, kød, grøntsager og ris; og doughnut-lignende firkanter af stegt dej sammen med pulveriseret sukker.

Tokyo, Japan

Tokyo har mere end 220 Michelin-stjernede restauranter, det meste af enhver by i verden. En blanding af generations gamle teknikker med yderst moderne stilarter er Tokyos kokke eksperter i at blande gamle og nye ting til at skabe førsteklasses retter. Fra soba-retter til ydmyge nudelbutikker til high-end, dyr sushi går kvaliteten igennem til alle prisniveauer i Tokyo. En anden grund til at Tokyos mad er så stor er byens engagement i at bruge de friskeste og mest sæsonbestemte grøntsager. Til sin fordel ligger byen i et land, der producerer fantastiske, efterspurgte ingredienser året rundt.

Lyon, Frankrig

Paris står ud for at trække i turister for at prøve et fint fransk køkken, men det er Lyon, der internationalt er blevet anerkendt som en af ​​de bedste madbyer. Fine regionale retter og råvarer omgiver byen fra nærliggende Charolais, Savoy, Dombes og andre steder, og kvalitetsvine kommer fra naboerne Beaujolais og Rhônedalen. Køkkenet er defineret af dets enkelhed og rige, tunge kvaliteter. Bouchons, familiedrevne bistroer, der er blevet integreret i Lyons madscene, er kendt for deres særprægede hjemmelavede retter, atmosfære og indretning.

San Sebastián, Spanien

Pintxos, en anden måde at spise tapas på. Traditionelt er pintxos små snacks serveret på spydspidser, der spises med drikkevarer i en social atmosfære, men de er ikke delte som tapas. I San Sebastián har kokke begyndt at eksperimentere med pintxos, og i stedet for kunderne vælger man let tilgængelige muligheder i baren, hvorefter kokkene forbereder retterne på bestilling. Denne nye måde at spise pintxos på betyder, at hver skål er frisk og ekstravagant lavet som et lille gourmetmåltid. Byen er generelt kendt for sin daglige mad af høj kvalitet og er en af ​​de bedste steder at bestille fersk fisk og skaldyr.

Louisville, Kentucky, USA

Louisville bliver et nyt epicenter for madelskere i USA. Byen er på vej, og dens kulinariske scene er hurtigt udviklet til at omfatte fine spisesteder i både afslappede og stilfulde virksomheder. Går du ud til en burger er det blevet til en gourmetoplevelse, og sydlig madlavning er støbt i en kulinarisk affære ved at blande traditionelle opskrifter med unikke ingredienser, der fremhæver frisk, sæsonbestemt og lokale produkter. Disse højkvalitets spisesteder er afslappede og overkommelige, og de signalerer starten på en spirende kulinarisk hovedstad, der helt afviger fra Kentuckys kendte fastfoodkæder.

Georgetown, Malaysia

Georgetown er som hovedstad i Penang i Malaysia, Georgetown hjemsted for nogle af verdens fineste gadefødevarer, eller hawker-mad som lokalbefolkningen kalder det. Mange leverandører bruger de samme opskrifter, der er blevet brugt i generationer med hints om kinesisk og indisk fusion. Den mest berømte skål kaldes ”bil koay teow”, og den er lavet af flade ris og nudler som blandes med stegte rejer, cockles, æg, bønnespirer, strimler af fisk og chili pasta.

Bedste mad i verden

Firenze, Italien

Firenze er kendt over hele verden for sin kunst, historie, arkitektur, mode og også dets karakteristiske køkken. Den rustikke mad har i det store og hele været uændret gennem årene, og den går tilbage til gamle civilisationer. Specialiteter af saucy pastaer voksede ud af traditionerne for simple bønder i sin tid. I dag fremstilles de samme retter til fine måltider. Firenze er rig på fantastiske lokale råvarer som verdensklasse olivenolie, bløde oste og grillet kød. Populære retter er tykke, hjertelige supper, Chianti-vin og ristet eller stegt vildsvin, hjorte og kanin.

London, UK

Hovedstaden eksploderer med nye restauranter, hvor hver synes at være mere elegant og nuanceret end den sidste. Ingen restauranter når at sætter sig, før nye kommer frem. I dag handler det snarere om en skiftende mentalitet hvor folk fra London er på udkig efter den mest unikke oplevelse, den bedste kvalitet og de mest usædvanlige ingredienser. Det nyeste hotspot ændrer sig konstant, og pop-up restauranter gør det endnu sværere at spore den bedste spisning. Fra molekylær gastronomi til fastfood og rooftop barer til labyrintiske speakeasies holder Londons køkkenkultur mad på tæerne.

København, Danmark

Fødevarer er et seriøst emne i den skandinaviske kulinariske hovedstad, en by med en af de bedste rangerede restauranter i verden, Noma. Mange af byens restauranter fylder deres borde uden forbehold flere måneder i forvejen. Men at spise godt behøver ikke tage uger af planlægning. Budget spisere kan drage fordel af god mad som københavns smørrebrød, en åben sandwichbar med fisk, grøntsager eller danske hotdogs fra Harry’s Place, en ydmyg hotdogsbutik, der er blevet stemt til byens bedste spisestue af lokalbefolkningen. København er kendt for frygtløs eksperimentering med mad, ukonventionelle ingredienser og kunstige skærme.

God appetit! Synes du der mangler en by på listen, så kommenter nedenfor.

Har du ikke råd til at rejse rundt, men skal du derimod spare på maden, kan du læse 10 smarte måder at spise sundt på et stramt budget

Smid en kommentar

Seneste indlæg