Kan man spise for meget protein?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Kan man spise for meget protein

Pas på med for meget protein

De seneste år er sundhed, livsstil og ikke mindst vores kost blevet omtalt massivt på diverse medier. Alle snakker om det – Hvad vi skal, hvad vi må, men især også hvad vi ikke må.

Protein er altid blevet anset som være noget sundt og godt for vores krop og ikke mindst muskler, hvilket i sig selv også kan være korrekt, men ordet ”PROTEIN” er i dag blevet udnyttet på det groveste, hvilket snyder mange. Man ser det næsten på alle produkter i dag, som bare indeholder det mindste protein – men husk, blot fordi det har et højt indhold af protein, kan det altså også være et stort indhold af fedt og især kulhydrater.

Kan man spise for meget protein

Den helt store synder er alle de populære proteinbar- og drikke. Men mange indeholder alt for mange kalorier og mange misforstår dem helt. De helt store misforståelser er:

Et sundt mellemmåltid:En proteinbar indeholder typisk ligeså mange kalorier, som en almindelig marsbar eller Snickers, den kan derfor ikke kaldes for et let mellemmåltid eller snack. De overflødige kalorier bliver blot optaget som fedtdepoter.

Et let alternativ til et måltid: En proteinbar kan ikke erstatte et måltid. Så selvom det nemt kan være fristende at snuppe en bar, når du har travlt på jobbet eller bare i hverdagen, så kan en bar ikke erstatte et rigtigt måltid, da en bar umuligt kan indeholde alle de kulhydrater, kostfibre, mineraler, vitaminer og sundt fedt. Udover det er der som regel flere kalorier i end du regner med, og selvom de til tider er proppet med protein, er det altid gemt væk i lækkert chokolade eller andet usundt, så de får den rigtige smag.

Jeg træner meget, så jeg skal bruge ekstra protein: Så længe du i din hverdag spiser sundt, varieret og gerne en masse groft vil du allerede få den nødvendige protein gennem din daglige kost – Især hvis du er til et par gode bøffer og bare generelt kød eller nødder. Hvis du træner hårdt og måske op til 1 gang dagligt, kan du have brug for ekstra protein for at bibeholde eller øge din muskelmasse – her er proteinpulver et sundere alternativ end en proteinbar. Her kan jeg anbefale proteinpulver fra Bodylab, hvor mange er uden sukker eller andre tilsætningsstoffer.

Proteintilskud er sundere og bedre en rigtig mad: Diverse proteintilskud adskiller sig ikke fra din almindelig kost, udover at de kan være mere koncentreret. Naturlige fødevarer fungerer derfor tit bedst da de også indeholder bl.a. vitaminer og mineraler – Så du kan roligt blot holde dig til kylling, mælk, nødder og æggeprodukter, uden at du behøver kombinerer med andre proteintilskud.

Hvilken proteinbar skal man så vælge?

En proteinbar lyder som udgangspunkt sund, men som tidligere nævnt er mange fyldt med kalorier og du vil derfor blive snydt, hvis du forsøger at tabe dig eller blot vedligeholde din vægt.

Hold dig fra de store XL proteinbar fra Nutramino, som du finder rundt på mange tankstationer, men også online – du kan se dem her: De indeholder altså 341 kcal pr bar sammenlignet med en marsbar som blot indeholder 228 kcal.

Som tidligere professionel fodboldspiller havde jeg tilknyttet en personlig træner og kostvejleder, som virkelig havde styr på alt – En virkelig dygtig fysioterapeut.

Han anbefalede Quest proteinbar som kun indeholder 200 kcal og 1 g sukker pr. Bar og faktisk stadig med en rigtig lækker smag – Jeg kan klart anbefale Chocolate Chip Cookie Dough

Jeg håber du kunne bruge mit indlæg til noget, eller at det i hvert fald har betydet at næste gang du skal købe proteinpulver eller en proteinbar tænker over hvilket proteintilskud du vælger.

Har du nogle forslag til gode proteintilskud er du meget velkommen til at kommentere nedenfor.

Smid en kommentar

Seneste indlæg